Stichting INTELEC95

Stichting INTELEC95

Doelstelling

Onze sponsors zullen het technische programma ondersteunen met een industriële expositie die de laatste ontwikkelingen op het gebied van energieopslag, energieomzetters en het ontwerp van infrastructuurintegratie laat zien. Industriële sectoren die geconfronteerd worden met de uitdagingen van het ontwerpen en in bedrijf houden van hoogwaardige ICT en andere energietechnische infrastructuren, zullen hier een rijke en nuttige bron van technische kennis en productinformatie vinden. Het is tevens een goede gelegenheid om met technische vertegenwoordigers van diverse bedrijven te discussiëren.

Scope

Het symposium richt zich algemeen op de drie fundamentele werkvelden: vermogenselektronica, energieopslag en intelligente distributienetwerken (Smart Grids). Deze werkvelden vormen op hun beurt de basis waarop de ononderbroken energievoorziening is gebaseerd. Duurzaamheid en het vermogen om snel te kunnen herstellen na een calamiteit zijn daarbij belangrijke overwegingen.

Doelgroep

Het symposium is vooral van belang voor bedrijven en instituten die zich bezighouden met onderzoek, ontwikkeling, installatie, beheer en onderhoud van energievoorzieningsystemen van en voor het genoemde werkveld.

Sponsoring

Bedrijven kunnen zich op het evenement profileren en promoten door het symposium te sponsoren. Er zijn diverse mogelijkheden om het INTELEC95 Symposium 2021 te sponsoren. U kunt zich o.a. aanmelden als Platina, Gouden of Zilveren Sponsor.

Aan bedrijven die zich op het symposium willen profileren, wordt ook de mogelijkheid geven om eenbedrijfspresentatie te geven.
Meer informatie over het sponsoren van het symposium vindt u op de pagina Sponsoring.

 Historie

Stichting INTELEC95 werd in 1990 opgericht door een aantal enthousiaste Nederlandse bezoekers van de International Telecommunications Energy Conference (INTELEC) in Stockholm (1978) en organiseerde in 1995 in Den Haag voor het eerst een internationale conferentie op het gebied van de energievoorziening voor de telecommunicatiesector. Dit was een groot succes.
In 2011 organiseerde de Stichting wederom een bijzonder geslaagde internationale conferentie INTELEC2011 in de Amsterdam Passengers Terminal.

Activiteiten

De stichting wil haar doel bereiken door het organiseren en ondersteunen van congressen en symposia en terugkoppelen over belangrijke ontwikkelingen en innovaties die zijn gepresenteerd op de jaarlijkse Internationale IEEE INTELEC© congressen. Zij nodigt hiervoor gerenommeerde binnenlandse en buitenlandse sprekers uit die hun sporen binnen het vakgebied verdiend hebben.

Op deze elementen ontmoeten academici, vertegenwoordigers uit de industrie en gebruikers uit de telecommunicatie en datacommunicatie elkaar in een open, ontspannen en stimulerende sfeer om de laatste ontwikkeling en trends op het vakgebied te vernemen en ideeën en ervaringen uit te wisselen.

IEEE INTELEC© Conferentie

IEEE INTELEC© Conferentie (International Telecommunications Energy Conference) is een internationaal forum voor de wetenschap en techniek van energiesystemen. Technische voordrachten presenteren de behoeften en trends op het gebied van energieconversie, energieopslag, betrouwbaarheid en energie-infrastructuur. Onderwerpen zijn onder meer gelijk- en wisselspanningssystemen, batterijen, energiearchitecturen, omvormers, brandstofcellen, aarding, fysieke en thermische ontwerpen. Stichting INTELEC95 organiseert het jaarlijkse Energiesymposium met hetzelfde doel, maar dan op nationaal niveau.

Organisatie

Bestuur Stichting

Dick Vleeskruijer, Voorzitter
Ron Ottenhoff, Penningmeester
Ben Klaassens

 

Organisatiecomité

Ben Klaassens
Ruben Laus, Secretaris
Peter van Duijsen
Johan Woudstra
Henry Lootens
Bob Mooij