INTELEC95 Symposium 2019
Programma

Dit jaar richten we de aandacht op de wijze waarop de energietransitie de technologische ontwikkelingen bepaalt en beïnvloedt. Natuurlijk zoomen we nader in op drie fundamentele werkvelden: vermogenselektronica, energieopslag en intelligente distributienetwerken. Deze werkvelden terreinen vormen op hun beurt de basis waarop de continuïteit in de energievoorziening gevestigd is. Het thema van dit symposium is:

Energieopslag: onmisbaar voor een energietransitie

Wat mogen we in de komende periode aan nieuwe ontwikkelingen verwachten? Welke uitdagingen moeten het hoofd geboden worden? Hoe anticipeert de industrie op de energie-transitie? Het programma zit vol met interessante presentaties van gerenommeerde sprekers uit de wetenschap en industrie. Het belooft ook dit jaar weer een evenement te worden dat zeker de moeite waard is om aan deel te nemen.

SPREKERS

DAGINDELING

(Publicatie in februari 2019)

ABSTRACTS & PROFIELEN

Prof. Dr. Ad van Wijk

Titel: Hydrogen, key in a sustainable, reliable and affordable future energy system

Profiel

Ad van Wijk is duurzame energieondernemer en deeltijd Professor Future Energy Systems aan de TU Delft. Hij is eveneens verbonden aan KWR Water Research Institute, waar hij het onderzoeksprogramma Energie en Water vormgeeft. En hij is lid van de Noordelijke Innovation Board om de energietransitie te realiseren.
In 1984, was van Wijk mede-oprichter van het bedrijf Ecofys, later een onderdeel van Econcern. Van Wijk was de CEO van Econcern een bedrijf dat vele nieuwe duurzame energieproducten, diensten en projecten ontwikkelde. Voorbeelden zijn het 120 MW offshore windpark Prinses Amalia in de Noordzee, diverse multi-MW zonne-energieparken in Spanje en een bio-methanol fabriek in Nederland, de grootste tweede generatie biomassa plant in de wereld.
Van Wijk ontving vele belangrijke prijzen voor excellent ondernemerschap. Ondermeer werd hij verkozen tot de Nederlandse ondernemer van het jaar in 2007 en topman van het jaar in 2008.
Op de TU Delft focust het onderzoek van van Wijk zich op de energiesystemen van de toekomst. Naast onderzoek op het gebied van waterstof en brandstofcel auto’s realiseert hij deze systemen in “the Green Village” www.thegreenvillage.org.
Van Wijk heeft een populair boek over energie geschreven ‘Hoe kook ik een ei’  ISBN/EAN: 978-90-78171-13-3.
Verder heeft hij de volgende boeken gepubliceerd 
‘Welcome to the Green Village’ ISBN 978-1-61499-283-7,
‘Our Car as Power Plant’ ISBN 978-1-61499-376-6,
3D printing with biomaterials’ ISBN 978-1-61499-485-5,
‘De Groene Waterstof Economie in Noord-Nederland’
ISBN 978-90-826989-1-6,
‘Solar Power to the People’ ISBN 978-90-827637-0-6.
Volg Ad van Wijk op twitter @advanwijk of via zijn website www.profadvanwijk.com .

terug

Prof. Dr. Noshin Omar

Titel: (nog niet bekend)

Profiel

Prof. Dr. Noshin Omar obtained his M.S. degree in Electronics and Mechanics from Erasmus University College Brussels. He obtained his PhD in 2012 in the department of Electrical Engineering and Energy Technology ETEC, at the Vrije Universiteit Brussel, Belgium.
He is the Director of the Battery Innovation Center of VUB. Currently he is coordinating several national and European projects in the field of characterisation, electrical, thermal, electrochemical and lifetime modelling of various rechargeable energy storage systems. He was and is still active in various European projects such as SUPERLIB, BATTERIES2020, FIVEVB, ORCA, ASSURED, GHOST, OBELICS, IMAGE. He is authors of more than 180 scientific publications.
His research interests include characterization, modeling (electrical, thermal, ageing) and system development of electrical double-layer capacitors and batteries in BEV’s, PHEV’s, HEV’s and stationary applications. He is also active in several international standardization committees such as ISO/TC 22/SC 37.

terug

Nurhan Rizqy Averous, M.Sc.

Titel: (nog niet bekend)

Profiel

Nurhan Rizqy Averous is professor op de RWTH Aachen University.

terug

 

 

 

 

 

 

 Copyright © INTELEC95 - All rights reserved